Sabah (Borneo)
Aangezien de regen hier met bakken uit de hemel valt, heb ik wel even tijd om jullie van een korte update te voorzien. Maar anderhalve week heb ik in Sabah, het Maleisische gedeelte van Borneo, doorgebracht, maar wel helevette dingen gezien en gedaan!
Een van de redenen voor mij om nog naar dit gedeelte van Maleisië af te reizen, waren de eilanden aan de oostkust, die bekend staan als één van de top-3 duikoorden ter wereld! Eerst zien, dan geloven.. Tijdens de eerste duik ben ik zo ongeveer 10 schildpadden tegen gekomen, wat een magische beesten! Ik wilde ook al heel lang een keer nachtduiken, maar in Indonesië kwam het er steeds niet van. Ik kan moeilijk in woorden omschrijven hoe je totaal geen besef meer hebt van waar je bent, maar dat doet er ook niet toe, je zit in een andere wereld enhet lijkt net een droom!Op 2 meter afstand werd ik ingehaald door een joekel van een schildpad (het was geen wedstrijd), maar dat was wel even schrikken. Ik kan hier nog uren over doorpraten..
Goed, vervolgens ben ik een aantal dagen de jungle in gegaan, of wat daar nog van over is aangezien de palmolie-industrie in Maleisië steeds meer terrein wint. Alles wat in het wild leeft, krijgt daardoor steeds minder ruimte. Je begrijpt dat dit een ernstige bedreiging vormt voor diersoorten die nergens anders op de wereld meer levendan in Borneo: de orang utan en proboscis monkey. Die laatste moet je voor de grap nu even googlen om te zien hoe afzichtelijk lelijkze zijn! Ik heb beide aapsoorten van eng dichtbij gezien, ook krokodillen, makakenen veel vogelsoorten waar ik nog nooit van had gehoord. We hebben naar ons eigen eten in de jungle gezocht, kortom weer veel geleerd.
Morgen vlieg ik naar de Filippijnen, final destination! Tot heel snel,
Kus Carlijn
Heej Carlijn,
zo te lezen heb je het alweer helemaal naar je zin! Dat duiken lijkt mij ook echt super gaaf om te doen, benieuwd of je het straks ook nog een keer in Nederland gaat doen en hoe dat je bevalt (lekker op AquaBest.... ;) )
Het begint nu echt op te schieten. Geniet nog maar heel erg veel van je laatste paar weken daar. We spreken elkaar snel, Enzo wil je ook erg graag eens ontmoeten.
Groetjes van ons.
Hoi Carlijn
Je maakt genoeg mee zo te lezen.Ben benieuwd naar de foto's van je prachtige trip.Dat duiken daar klinkt prachtig en dan lijkt me de optie van de vorige schrijvers van Aquabest maar magertjes.
Geniet er nog van de komende weken.
groetjes,
Jaap en Els
iieeek die neus van die aap... Ik skrok me kapot! Maar het klinkt alsof je optimaal aan het genieten bent! Heel goed!
Ik heb gister met Fleur en Chris nog herinneringen op gehaald over ons op de middelbare school en het hellipup en het broodje kroket avontuur op Renesse... We missen je!
Tot heel snel! :D
whoehoe Carlijn, leuk dat je bijna terug komt :)! Ondanks dat je reisverhalen echt fantastisch klinken en mij een beetje jaloers maken ben ik toch blij als je weer in NL bent. De club begint ook weer normale vormen aan te nemen. Juul, Daan en Cel zijn natuurlijk alweer terug en Jor en ik kunnen ook weer steeds vaker komen (alleen in aug nog even niet) dus komt helemaal goed! Tot snel! xx
Hi Carlijn,
Inderdaad een hele lelijke aap!! Bijna aan het einde van een fantastische trip. En hoewel we steeds op de hoogte bleven van jouw belevenissen gedurende je reis, heb ik het idee dat je nog avonden kunt vullen met al je verhalen. Binnenkort kunnen we ze live horen! Tot snel
Liefs
Henry en Elly
Weinig nieuws sinds mijn laatste facebook bericht....;)
I see you very soon! Gaan we hier (zij het in iets minder mooie omgeving) een leuke tijd vastplakken aan jouw topreis.
X
Hoi mop.
Wat heerlijk toch dat je dit allemaal mag meemaken.
Nu je laatste drie weekjes.
Wij hopen dat het net zo fantastisch is als de rest,
geniet, geniet, want zo maak je het niet meer mee,denken we tochhhhh.
Dikke kus Susan en Theo xxx
Fantastisch meid wat je allemaal ziet en beleeft, deze ervaring en kennis van een andere wereld neemt niemand je meer af.
Eerlijk gezegd ben ik (jan) wel een beetje jaloers.
Geniet de laatste weken nog en kom eind Augustus weer gezond terug. Tot ziens.
Ha onze duik expert,
Het onder water leven van dichtbij zien, lijkt mij een dierbare ervaring. Dan zien je ongelooflijk mooie creaties, lijkt mij. Hoe mooi kan de wereld dan zijn.
Is heeeeeeel wat anders, dan hoe bepaalde apen eruit zien, zo te horen.
Geweldig dat je dit allemaal mee kan en mag maken.
Wij wensen je nog veel plezier in de laatste weken en kom daarna gezond en wel naar Nederland!!!
Tot gauw.
Groetjes Van Frans; Johan en Wilna
hoi carlijn, de laatste loodjes, nog 2 weken en dan is een feest van 8 maanden lang voorbij. dan mag je weer gewoon in het gareel lopen in ons natte, koude landje. enerzijds zul je wel naar huis willen om je familie, vrienden en kennissen weer eens te zien en lekker bij te kletsen, maar van de andere kant, hadden die 8 maanden er waarschijnlijk ook wel 12 mogen zijn. ik begrijp uit je berichten en verhalen dat het wel heel erg goed bevallen is. maar wij hier willen je ook wel weer eens te zien. en als je weer bijgepraat bent, en zin hebt, kun je nog 8 maanden naar bijvoorbeeld zuid amerika, of australie, of enz.....
Heeej Carlijn!
A.s. woensdag is het al zover! Toevallig dat je met hetzelfde vliegtuig terugkomt als Johan :).
Kijk je er naar uit, of baal je dat het al is afgelopen? We zijn benieuwd naar je foto's en verhalen natuurlijk. En dan zie je ook eindelijk Enzo!
Tot heel snel,
groetjes van ons.