Maleisië & Singapore
Hier even vlug een update van mij over de afgelopen 3 weken in Maleisië! Ik moet zeggen dat het na Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja en China, die toch allemaal voornamelijk boeddhistisch zijn, het wel vernieuwend is om in een islamitisch land aan te komen. De Maleisische cultuur is een mengelmoesje van Chinees, Indisch, Indonesisch en Maleisisch, lekker multicultureel en dat werkt hier beter dan bij ons in Nederland. Het eten is hier ook beter dan in NL haha. Hoewel ik de bruine boterhammetjes nu toch wel een beetje begin te missen..
Op de Perhentian eilanden aan de oostkust heb ik een start gemaakt met mijn advanced PADI course, oftewel nog meer duiken! Toppunt tot nu toe was een oud schipswrak waar we naartoe gedoken zijn, van binnen helemaal bewoond door vissen en koraal, grote baracuda's en bamboehaaien gezien, maar ik wacht nog altijd op de eerste schildpad. Misschien hier in Indonesië.. Naast deze prachtige onderwaterwereld waren deze eilanden ook boven zeeniveau een paradijsje op aarde!
Daarna ben ik weer meer de natuur in getrokken. Allereerst in het oudste regenwoud ter wereld, Taman Negara (wat je niet echt ziet aan die bomen, maar toch..) en vervolgens door immense theeplantages in de Cameron Highlands waar ik het 's avonds zowaar koud had. Over Kuala Lumpur en Singapore wil ik alleen zeggen dat ze buitengewoon westers zijn en dat doet af aan de rijke Maleisische cultuur. Singaporese prijzen zijn hoger dan Amsterdamse, dus ik ben blij dat ik daar maar 2 nachtjes heb gezeten. Ik heb wel Sex and the City 2 gezien in de bios in KL, zo heb ieder nadeel zijn voordeel!
Nu zit ik in Jakarta, te wachten tot mevr. Coolen haar entree maakt in Indonesië. Ze had eigenlijk tegelijk met mij aan moeten komen, zodat we vanavond samen Nederland konden gaan kijken, maar haar vliegtuig heeft een dag vertraging.. Nu zit ze echter wel met haar billen in de businessclass en komt ze gelukkig morgenochtend aan. EINDELIJK!!
Voor degenen die het nog niet mee hebben gekregen: Ik heb mn ticket naar huis om kunnen boeken, zodat ik vanaf de Filippijnen terugvlieg, eind augustus! Maar daarna kom ik echt terug naar huis!
Kus Carlijn
Heej Carlijntje!
super verhaal! En je hebt groot gelijk dat je nog een maandje langer blijft.
Wij moeten het hier doen met een "hitte golf", het nationaal hitteplan is zelfs actief:
- Drink extra water
- Vermijd inspanning
- Blijf uit de warmte
Vooral dat 2e punt lijkt mij niet al te moeilijk!
Wij zijn trouwens ook klaar voor Nederland - Slowakije. Ik gok op een 3-1 overwinning. Heb jij iets meegekregen van Duitsland - Engeland? Wij hebben ons weer enorm zitten ergeren aan die irritante k*t m*ffen en de arbitrage.... :)
Spreken elkaar snel, binnen nu en 2 weken krijgen wij de hond. Zal je een foto toesturen als hij er is!
Groeten,
Elise en Ruud
he carlijntje,
tof dat je zoveel aan het duiken bent. Wij zijn hier helemaal in de ban van oranje. Zo weer een wedstrijd dus dat is weer spannend!
xx
hoi carlijn je kan aan jouw verhalen wel merken dat je het reuze naar je zin hebt we begrijpen het wel dit is hele belevenis maar ze beginnen je hier te missen nou heel veel plezier met loet kusjes harry hetty
Weer alleen maar mooie en leuke dingen in je verhaaltje.Begin n beetje jaloers te worden. Wordt nu toch echt tijd dat je naar huis komt, je hebt nu wel genoeg mooie dingen meegemaakt (geintje!!) Geniet van je maandje met Loet en tot snel
Heey Carrie en intussen ook Lout,
lekker genieten daar!! Groot gelijk dat je langer blijft Carrie, je bent er nu toch. Nou heel veel plezier samen de komende tijd. En tot snel. xx
Hoi Carlijn,
Het is inderdaad waar, wat Elly schrijft. Jaloers op al die mooie belevenissen zou je zomaar kunnen worden.
Lijkt mij geweldig om naar een wrak van een schip te duiken en daar het mooie onder water gebeuren met eigen ogen waar te nemen.
Je hebt nu echt heel wat mooie paradijsjes op deze aarde gezien. Dat nemen ze je niet meer af.
Veel plezier met Lout en flink nog even genieten samen!!!
Frans; Johan en wilna
Hey Carlijn,
Onbeschrijfelijk mooi die onderwater wereld, groot gelijk dat je ook meteen je advanced gaat doen, mag je toch een stukje dieper (helaas geldt wel hoe dieper hoe korter je duik) maar je hebt nog tijd genoeg toch! Vrienden van ons zittetn momenteel 2 maanden in Papua en mailde me net een foto dat ze gedoken hebben met verschillende walvishaaien... jaloersmakend ;-)
Veel plezier nog en tot over een paar maanden.
Veel liefs Anouk, Philip, Rens en Imme
Hoi Carlijn!
Hoe is het met je vriendin in de buurt?zou ook wel een duik willen nemen in de oceaan,het is hier Heet!!!
Ben 5 dagen bij Loesje geweest in Ayamonte
ook daar was het heel warm over de 40 graden!!
Jesse was bij Opa logeren,moest gewoon naar school
hij was ook best jaloers hihi...Zat gisteren nog tussen de Spanjarden voetbal te kijken,was gezellig met hun temprament,en dan die heerlijke tappas....
Maar tis weer voorbij morgen gewoon weer boerenkool met worst haha.. Ben weer benieuw naar nieuwe foto''s dat geeft toch het duidelijkste beeld.
geniet dikke kus en knuffel uit Nuenen...
Hej Carlijn! Je zal me denk ik niet meer kennen (vakantie in Frankrijk geloof ik?), maar wil misschien einde van dit jaar keer naar Maleisië, dus ben beetje op internet aan het zoeken.. kom ik jou tegen! Twijfelde in het begin nog, maar toen zag ik je foto en herkende je meteen! Lang geleden zeg, denk 8 jaar ofzo.. Ziet er allemaal super uit daar, echt mooi waar je allemaal komt! Veel plezier nog!! Groetjes Lars
Hallo Carlijn,
Ik weet niet of je ons kent, maar ik ben een neef van
je moeder.
Dat is een hele mooie reis zeg, maar ik ben niet onbekend in die buurt, al is dat een tijdje geleden; ik heb gevaren bij Shell in die buurt ongeveer 1971.
In Singapore is het helemaal veranderd,ik hoop dat wij
daar ook nog eens komen.
Ik zie dat je bijna thuis komt, tot horens.
Gr. Susan Rob
Hoi Carlijn. Het zit er bijna op voor je. Veel gezien en meegemaakt en de echte verhalen die horen we binnenkort wel van je. Overal waar jij bent geweest was het blijkbaar weer mooier dan op de plaats daarvoor. Ook nu weer je verhaal over de Philipinis. We komen het woensdag in real time wel vernemen. Een hele goede reis gewenst en slaap maar in het vliegtuig, dan kom je uitgerust aan en blijf je wakker als je weer thuis bent.
Ton & Marian