Indonesië
En toen was Lout alweer naar huis.. Het voelt als de dag van gisteren dat we met zn 2en op het vliegveld in Jakarta stonden te springen dat we elkaar gevonden hadden haha. Heerlijk om na 4 maanden weer eens lekkere Brabantse onzin te horen, en geloof maar dat die mond niet gestopt is met praten.
Loutje kreeg echter wel meteen de vuurdoop: Jakarta is een stinkstad, een grote chaos. Constant proberen mensen foto's van je te maken en roepen ze je achterna met 'mister, mister'. Kortom, niet bepaald een paradijsje. We wisten niet hoe vlug we de trein naar Yogjakarta moesten pakken. Daar aangekomen meteen een inhaalslag gemaakt op Javaanse cultuur snuiven door de oudste boeddhistische en de oudste hindoeistische tempel te gaan bezichtigen. Ook hebben we wat Nederlandse 'cultuur' meegepakt, want jezus wat zaten er een bende Hollanders klaar voor de overwinning op Brazilie! Met een Nederlands stel zijn we vervolgens afgereisd naar Gunung Bromo, een van de weinige vulkanen in Indonesie die nog actief is. Waarom we echter bedacht hadden hem bij zonsopgang te gaan bekijken, is me nog steeds niet helemaal duidelijk. Maar goed, afgevinkt op ons lijstje en door naar Bali!
Het leuke aan Indonesie is de diversiteit onder de eilanden. Balinese cultuur is zo een verhaal op zich. Iedere ochtend overal kleine offertjes en zelfs de architectuur is compleet anders dan op Java. Het stadje waar we terecht waren gekomen, Ubud, is denk ik wel een van de meest cultuurrijke plekjes op Bali. Als echte Nederlanders hebben we een fietstocht door de kleine dorpjes en grote rijstvelden rondom Ubud gedaan, nog echt authentiek.
Na al die cultuur wil je ook wel eens gewoon strand. Dus op naar Lombok! Nu vind ik het jammer dat ik dit gedeelte van het reisverhaal niet met foto's kan illustreren (want mijn camera heeft het begeven) maar we hebben echt verlaten, witte stranden gevonden. Verdwaald raken op een scootertje in de middle of nowhere is dan eigenlijk niet eens zo'n straf. Zo mooi als de cultuur van Bali is de natuur van Lombok. En dan zonder al het massatoerisme. Top!
Het laatste weekje was bedoeld om te partyen en te chillen op Gili Trawangan en Nusa Lembongan. En toen werd ik ziek. Van Gili hadden we ook wel iets anders verwacht dan alleen maar happy mushroomshakes en extra Josh vodka shots. Niet dat ik daarvan ziek ben geworden, was het maar zo'n feest. Nusa Lembongan was wel een stuk relaxter, hoewel Lout enorm zeeziek werd op de weg er naartoe. Aan Australische surfdudes geen gebrek en wederom erg mooie strandjes en onontdekte plekjes.
Heel vreemd om dan weer doei te zeggen op het vliegveld. Hopelijk wordt mijn laatste maandje net zo leuk als de voorgaande.. Ik zit nu in Maleisisch Borneo en duik morgen weer het diepe in! En er wachten nog wat Filippijnse strandjes op me, dat wil je toch niet verruilen voor de Nederlandse ''hittegolf''?!
Kus Carlijn
Laatste maandje alweer! Wat is 't snel gegaan, en deze maand zal ook zo omvliegen denk ik.
Mams heeft me goed op de hoogte gehouden van alles, maar er gaat niks boven jouw eigen verhaal. Klinkt nog steeds erg goed allemaal, wel klote dat je zo ziek was geweest maar je bent nu weer beter zo te horen..?
Hier gaat 't wel prima, mag nu ook eindelijk bijna op vakantie! ik ga maandag een paar dagen naar terschelling en 3 aug een weekje met de auto weg met de vriendinnen. Heel veel zin in!
Nou zussie, 't zal hier wel weer wennen zijn voor je, maar ben blij als je straks weer terug bent hoor!
Geniet er nog goed van,
Veel liefs en een dikke kus
wat een schitterend verhaal Carlijn! de spijker op zn kop.. Goed om te lezen dat je kan gaan duiken daar.. is het dus toch gelukt! ik baal nu al dat ik weer thuis ben.. wat langer blijven was geen straf geweest.. Laat de laatste maand je nog even goed bevallen voor je naar huis gaat! hoewel, daar twijfel ik niet aan. Ik zal je wel een opdracht meegeven: ga op zoek naar een nederlandse Erik, want bij duitse Erich kwamen de grappen niet goed tot hun recht.. tijd voor een revanche. tot snel xx
Ha schat,
wat is de tijd toch omgevlogen,ook voor ons.
Nu je laatste maandje, jammer dat Lout alweer terug is voor jou, was zeerrr gezellig zeker.
Hoorde al dat je even niet zo lekker was dat hoort erbij in die landen ,denk maar.
Wat heb je toch al veel gezien ,ga nog maar even door.
Straks is het ook weer fijn om thuis te komen,nee, die hittegolf is niks in Nederland.Werken en warmte ken nie, he. Rond reizen en luieren in de warmte ken wel he. Ha ha
Maak er nog een leuke tijd van en ik hoop dat de tijd niet te snel voor je gaat en genietennnnnnn.
dikke kusssssss Susan.
Lieve Carlijn,
Je bent een goede schrijfster. Mooie verhalen over mooie en cultuur rijke gebeurtenissen. Fijn dat je dit een tijdje met je vriendin hebt kunnen delen.
Wat een pech dat je camera stuk is, dergelijke belevenissen moeten immers toch vastgelegd kunnen worden. Dan maar vastleggen via de mobiel misschien.
Heel veel plezier nog in de laatste maand.
Het zal ook wel weer heel leuk zijn iedereen na een lange tijd terug te zien.
Wij vinden het in ieder geval leuk je over een tijdje terug te zien.
Nog even met volle teugen genieten en dan........ weer naar Nederland. Als jij terugkomt, zal de warmte wel weg zijn.
Groetjes van ons!!!!!!
Heej Carlijn,
as we speak regent het hier in NL. De temperatuur is flink naar beneden gegaan en ik ga ondertussen alweer mijn laatste weekje vakantie in.
Maar goed, dat terzijde! Volgens mij hebben jij en Lout het super gezellig gehad. Ik kan me ook wel voorstellen dat het raar is geweest dat Lout alleen terug is gevlogen en jij eigenlijk mee zou gaan.... Dat gevoel zal zo wel voorbij zijn als je weer nieuwe dingen ziet en meemaakt. Dan vliegt ook de laatste maand weer voorbij!
Veel plezier nog de resterende dagen, we zien elkaar snel!
Groetjes van ons