Goodmorning Vietnam!
Ik moet even diep graven om jullie een goed beeld van mijn trip door Vietnam te geven, waar ik de afgelopen maand ongeveer heb doorgebracht. Er zijn zoveel hoogtepunten geweest dat ik nu vast waarschuw voor de lengte van dit verhaal, maar samenvatten is soms te moeilijk!
Het communisme in Vietnam is misschien nog wel meer aanwezig dan in China. Zowel in Saigon als Hanoi barsten de musea en bezienswaardigheden van de communistische propaganda. Je kunt echt een goede hekel krijgen aan de Amerikanen als je te lang in een warmuseum doorbrengt en alle gevolgen van de napalm etc onder ogen krijgt. Maar wanneer de Vietnamezen dan ook nog beweren dat zij wel onwijs lief zijn geweest voor Amerikaanse gevangenen en niets fout hebben gedaan in de oorlog, begin je toch enigzins te twijfelen aan het waarheidsgehalte. Misschien is het om deze historische reden dat Vietnamezen niet erg gesteld zijn op Westerse toeristen. Ik zeg niet dat het een onaardig volk is, maar ze zullen alles doen om het maximale bedrag uit je te trekken.
Het landzelf heeftzoveel verschillende gezichten! Je kunt je vergapen aan de werkelijk prachtige kust van Vietnam, wat eengoede plek isvoor veel Vietnamezen om zich terug te trekken uit de drukte en chaos van de grote steden. In Mui Ne, helemaal in het zuiden, zijn een paar prachtige zandduinen te vinden, niet te vergelijken met de duinen in NL. Nha Trang staat gelijk aan bounty eilanden voor de kust waar je urenlang kunt snorkelen en Halong Bay,in het noorden,wordt zelfs genoemd in het rijtje van wereldwonderen.
Tegelijkertijd zijn er fantastische bergpartijen en rijstvelden waar je doorheen kunt trekken. In de Central Highlandsheb ik een motorbike touroverhet Ho Chi Minh trail gedaan. In Sapa, vlakbij de grens met China, kun je echt authentieke hill tribes bezoeken die tussen de rijstvelden leven en de meest kleurrijke handgemaakte kleding aan je proberen te slijten. Voor tailormade kleding moet je echter in Hoi An zijn, een groot deel van mijn budget voor Vietnambevindt zich nu dan ook ergens op een boot op weg naar NL!
Ik was dit verhaal graag begonnen met goed nieuws over mijn Master toelating, maar tot nu toe heb ik nog steeds niets gehoord van de Universiteit van Amsterdam, dus ik blijf nog even lekker een paar dagen in spanning... Ondertussen zit ik op Koh Tao, het nr. 1 duikoord van Thailand en dat is dan ook wat ik de komende paar dagen ga doen: leren duiken! Eind van de week sta ik op de full moon party op Koh Phangan en over 5 weken komt Lout al! Yes!
Kus Carlijn
Ha moppie,
Ben zo blij dat je op Koh Tao bent, is je reis
tenminste goed verlopen.
Je verhaal had nog wel wat langer mogen zijn, hoor
Dikke kussen, Wendy
Prachtig verhaal Carlijn, geniet nog van je reis en die toelating voor je Master komt echt wel een keer.
Goeie reis.
Ha die Carlijn,
Weer een lekker lang interessant verhaal. Zoals je zelf schrijft, zitten er meestal twee kanten aan een verhaal.
Ieder land straalt iets uit, waarin ze zelf het beste uitkomen, maar houden tegelijkertijd de deur open, voor het geval, dat ze toch nog iets van een ander land nodig mochten hebben....!!!
Op deze manier heb jij straks wel een betere kijk op de wereld geschiedenis, omdat je het van dichtbij gezien hebt.
Spannende tijd voor je i.v.m. je "master". Hopen maar dat ook dat goed komt.
Johan is hard aan het blokken. Eindscriptie inleveren en nog twee tentamens behalen en dan begint hij, als het goed gaat ook aan zijn master opleiding.
Momenteel is het mooi weer en dan valt het niet mee voor hem.
Maar meer als je best doen kun je nu eenmaal niet.
Carlijn lekker genieten nog en veel succes bij het duiken en .... succes met het nieuws over je master opleiding!!!!
Groetjes van Frans; Johan en Wilna
Hi Carlijn,
weer een interessant verhaal. Even snel gelezen en dan weer terug in de zon. Nu is het in NL ook lekker weer en dat blijft wat minder lang dan in de oorden waar jij nu verblijft.... Ik zal voor je duimen mbt je Masters.
Grtz en doe voorzichtig
Elly x
hee hoi,meisie,al die prachtige oorden die je met eigen ogen ziet geweldig,gaat niet vervelen zeker ga zo door met je mooie verhalen wij reizen lekker van uit nuenen mee,gisteren was het multieculturen dag in nuenen,het weer was prachtig,en je kon van alle landen hapjes proeven zo waren we ook effe weg jesse heeft de baard in de keel,lachen is dat,als jij jesse weer zie zal je wel opkijken,hij word echt groot wennen maar wel leuk..... schat succes met het duiken en geniet van de onderwereld groetjes en dikke knuffel van onsxxxxxxxxxxxx
Heey Carlijn!
Ziet er weer goed uit, benieuwd hoe het duiken je vergaat!! Wel weer spannend dat je nog niets hebt vernomen van je master, maar ook dat gaat vast goedkomen.
Wij hebben afgelopen week te horen gekregen dat we de keuze hebben uit een hondje bij TWEE fokkers, dus ook weer goed nieuws. Nu nog kiezen, maar we hebben er in ieder geval één!
Veel plezier met je duikcursus, we spreken elkaar snel weer!!
Groeten,
Elise en Ruud
Carlijntje!!!!!!!!!!!!
Ik ben jaloers op al je avonturen. Super gaaf allemaal. Vind het nog steeds jammer dat ik niet meer heb kunnen komen, was zeker fantastische geweest om met je mee te gaan naar die full moon parties!
Ondertussen hier in NL ook stikmooi weer dit pinksterweekend, dus dat is wel genieten..
Je verhalen zijn trouwens helemaal niet te lang muts, super leuk om te lezen juist! Duik ze en tot de volgende update! kus
HOPEN OP ADAM!! komt wel goed..
Je schrijft echt goede verhalen en ze zijn inderdaad niet te lang! ik kan niet meer wachten..! Je hebt wel een supercombi met cultuur snuiven en partyen!!! Keep on going! XX
hoi carlijn wat is dat weer een prachtig verhaal en helemaal niet te lang jehebt zoveel meegemaakt dat je het wel een paar keer kunt lezen je vind het nou wel leuk dat lout zo komt kusjes xxxxxxxxxxxxx
Haa Carlijn,
Wat schrijf je weer een mooi verhaal, precies goed haha zeker niet te lang. komt helemaal goed met die master. Het klinkt weer allemaal super wat je daar allemaal ziet en meemaakt, ik ben goed jaloers haha.
Nou Finn groeit als een gek en op zijn goede dagen is hij zelfs al zo ver dat hij zelf gaat staan, gaat zo snel, hij is alweer 8 maanden.
Nou meid, ik kijk weer uit naar je volgende verhaal.
xx Magna.
Ha zussie! Leuk weer iets te lezen van je avonturen, en dat terwijl het leventje hier maar rustig doorgaat. Zaterdag verhuizen, gelukkig helpen ruud en mark mee want 't wordt zwaar sjouwen naar de 2e verdieping! ?Hoop dat ik er de volgende keer weer bij ben tijdens 't skype uurtje, ben natuurlijk wel benieuwd of je nóg bruiner kan;) ?Doei, liefs en kusjes xxxx
Hoi Carlijn,
Mooi verhaal, leuke titel ook.
Als ik je verhaal zo lees dan moet het wel een prachtig land zijn. Ik begreep van Wendy dat je een behoorlijke omweg hebt moeten maken om Bangkok te ontwijken. Hoop dat je verdere reisplannen niet meer verstoord worden door plaatselijke onrust. Jammer dat je nog geen uitsluitsel hebt over je masters.
Duiken op het eiland Tao lijkt me ook geweldig maar wij gaan eerst eind volgende week maar naar Koh Karpathos, Griekenland.
Lekker even twee weken genieten van strand, zon en zee.
Jij ook genieten daar op die Thaise elanden en we zijn weer benieuwd naar het volgende vehaal of foto´s.
Groetjes.