carlijn.reismee.nl

Bangkok & Chiang Mai

Ja ik weet het, dat heeft even geduurd voordat er weer een update kwam, maar hier is ie dan! Ongeveer 1,5 week heb ik in Thailand doorgebracht. Allereerst Bangkok, wat opzich een weinig bijzondere stad is, behalve dan dat het leven zich compleet op straat afspeelt en je je ogen uit blijft kijken. Mijn eerste Thaise massage was totaal geen straf en evenmin het hostel waar ik verbleef. Net als de massages kosten tuktuks geen geld en rijden ze je de hele dag rond in de stad naar alle mooie plekjes.

Na een aantal dagen in de brandende zon van Bangkok vertrok ik richting het noorden, Chiang Mai. Daar begon dan eindelijk het echte avontuur, een jungletocht van 3 dagen, ik kon niet wachten! Op een olifant rijden leek me het ultieme hoogtepunt, maar dat bleek tegen te vallen. In plaats van dat je de jungle ingaat op een olifant, rijdt je werkelijk een rondje op een farm, een hoop olifanten achter elkaar aan met zo'n stoeltje op hun rug. Vrij toeristisch, maar oke. Daarna uren aan een stuk door bossen, met name bergopwaarts de eerste dag dus dat was meteen stevig aanpoten. Je overnacht bij een hill tribe, in bamboehutjes, zonder douche etc. Redelijk primitief maar de mensen proberen het zo aangenaam mogelijk te maken voor je en eerlijk gezegd heeft het wel een rustgevend gevoel. Het leven van die stammen is zo anders dan wat je gewend bent en ondanks dat ik er nooit zou kunnen wonen denk ik dat zij het niet eens zo slecht getroffen hebben. Goed, de volgende dag komen we op onze weg een aantal watervallen tegen die erg goed als douche en verkoeling funtioneren en na weer een nacht in de middle of nowhere sluiten we de tocht af met raften op een redelijk tamme rivier. Al met al een paar fantastische dagen! Ik weet dat iedereen zich nu afvraagt: hoe zit het met de beesten? Heel veel muggen, geen slangen maar wel een tarantula spin gezien!

Omdat ik de adrenaline nog niet genoeg gevoeld had, besloot ik in Chiang Mai ook nog maar een jungle-bungeejump te doen! Ik had wel even een duwtje nodig, maar wat een fantastisch gevoel als je weer terug op je beide benen staat! Als bewijs zal ik snel nog een foto daarvan op deze site zetten..

Inmiddels zit ik alweer in Laos, op de boot hierheen een hele leuke groep mensen ontmoet waarmee we morgen richting Vang Vieng gaan om te tuben. Uitleg daarover komt in het volgende verhaal!

Kus Carlijn

Ruud en Elise

Heeeej Carlijn,

Heb je gebungeejumpt??? Gaaf! Van een brug boven water denk ik. Ben benieuwd naar de foto's. Ik zou het niet durven hahaha ;) Maar nu heeft heel het gezin het een keer gadaan en het er levend vanaf gebracht ;). Jammer van die olifant rit, op tv zie je altijd dat je door de jungle gaat en dat had jij natuurlijk ook verwacht en vooral als je een jungle tocht maakt.
Je hebt weer leuke dingen meegemaakt en veel plezier de komende tijd en succes met tuben (wat dat ook mag zijn) We wachten op je volgende verhaal!

XXX

Ruud en Elise

Elly van Vlerken

Hi Carlijn
Bungeejumping: helemaal geweldig. Wil ik ook altijd nog een keer doen. En dan in de Thaise Jungle: dat is iets anders dan op de kermis of Scheveningse Pier...
Dat van die olifant wist ik. Heb ik aantal jaren geleden ook gedaan. Kregen jullie ook banaantjes en suikermais om de olifanten te geven? Wat mij ook opviel was de huis (en dan met name de haren) van de olifant. Leek wel een bezem!! Thailand heeft bij mij met name een hele groene indruk achtergelaten. Alles leek wel begroeid, zeker in het noorden. En dan die frisse lucht, heerlijk! Heel veel plezier nog en ik kijk uit naar je volgende verhaal.
Grtz
Elly (en de rest van de family natuurlijk)

Frans-Wilna-Johan

Ha die Carlijn,

Jungle-bungee jumpen..... die arme moeder van je toch!!!
Zoals Elise als schreef, nu heeft heel de familie het al gedaan. Ik zou het echt niet durven, maar ja ik durf op dat gebied niet veel!!!
Ik dacht dat de trip door de jungle ook meer van jezelf zou vragen. Och, maar je hebt nu wel op een heuse olifant gezeten, zoiets kunnen wij niet zeggen.
Wat heerlijk is het toch, dat je hier zomaar onder de douche kunt gaan staan. Je waardeert zoiets weer meer, als je het verhaal van jou leest.
Zo zie je maar weer, je bent nooit te oud om iets te leren.
Weer heel veel plezier gewenst en tot de volgende mail!!!
Groetjesssssssss

Els

Hoi Carlijn

Wel lef hebben hoor om te gaan bungee jumpen.
Jammer dat het ritje op de olifant niet was wat je ervan had verwacht,maar zoals Wilna al schreef je hebt er toch maar mooi op gezeten.
Al met al heb je al aardig wat beleefd zo in Azie.
Ik ben benieuwd naar de foto's en je volgende verhaal.
Geniet ervan.

groetjes,
Els

Daan

Carly, wat een vette verhalen!!

Ahh! Een tarantula.. Hoe eng! Super vet dat je hebt gebungee-jumped!! Isabel heeft ook in Azië getubed en die is er nog niet over uitgepraat terwijl die 1 of 2 jaar geleden in Azië is geweest.. Dus wordt vast heel vet!

Heel veel plezier!

Kus!

harry hetty

hoi carlijn eindelijk weer iets gehoord je hebt wel lef hoor je had het beter niet tegen ons wendy kunnen vertellen maar ja toen was het toch al voorbij NOG VEEL PLEZIER VERDER MISSCHIEN ZIEN WE JE MORGEN WEL OP SKYPE GROETJES HARRY HETTY

Sofie, lieke en D

Carlijntje!
Ik zit hier met Dee & Liek achter de laptop je foto's te kijken. Super leuk! Gaaf hoor, die sprong, hoort er wel een beetje bij he bij zo'n reis!
We zullen maar eerlijk toegeven dat het jaloersmakend is hoe jij daar in een hemdje in de zon rondloopt. Hier is het pasen in de hagel.
Wij hebben een paasweekendje amsterdam, vrijdag met Astrid en Sanne en gisteren en vandaag met Marthe en Jet... Heel leuk..! Ben je sowieso bij volgende keer!
We mailen! Genieten daar! Liefs en doe dombo de groeten. XXX

Magna + Finn

Hey Dare-Devil,
het gaat echt snel die reis van je, nu alweer in Laos.
Goed om te horen dat je het naar je zin hebt, maar hoezo nog niet genoeg adrenaline haha, tarantula enzo OMG mooi om te horen dat je dat dan maar zelf opzoekt. Ik kijk weer uit naar je volgende verhaal.
xx Magna en natuurlijk Finn :D

Lout

hee leuke verhalen! goed dat je het zo naar je zin hebt.. Echt mooi dat je bent gaan bungeejumpen (maar als je denkt dat ik zo'n capriolen ga uithalen als ik er ben heb je t mooi mis)..
De tijd gaat supersnel, dus zie maar dat je nog meer van die dingen gaat doen.. heeel veeel plezier met het tuben en we horen wel weer van je!! xxx Lout .. en ook een kus van taco

Chris

Hee schatteke, wat een heerlijkheden allemaal.. massage hier, olifantenritje daar, watervaldouche.. ik hoop dat je er heel erg van aan het genieten bent!
Ik denk aan je vanachter mijn stoffige laptopje, bedwelmd door de boeken. ;) kus!

Lisa

Nou inderdaad... Wat Christel zegt! ;) Wa bende toch wir een dare-devil he... Altijd al geweten hoor! Geniet ervan maatje!!