carlijn.reismee.nl

Shanghai & Xi'an

Na de sneeuw van Beijing kwam de regen van Shanghai. Daarvoor kwam ik niet helemaal uit Nederland hierheen gevlogen, maar ok. De stad zelf maakte veel goed. Zoals je het je altijd al voorstelde, zo is het ook. Er is een straat in Shanghai, the Bund, die precies het oude gedeelte van de stad scheidt van het nieuwe. High-tech vs. oude cultuur. Het hoogste gebouw, 492 meter hoog, is open voor toeristen.1 grote attractie daarboven, die Chinezen weten wel hoe ze daar hun slaatje uit kunnen slaan. Maar goed, erg indrukwekkend!

Na een nachttrein van 17 uur zijn we in Xi'an beland, de vroegere hoofdstad van China. Een stuk zonniger is het hier, nog steeds koud wel. Per fiets hebben we de oude stadsmuur bereden die nog helemaal intact is en waar zelfs jaarlijks marathons op gelopen worden. Vandaaghebben we de opgravingen van the Terracot Warriors bezocht, google het maar voor extra informatie. (ik zit een beetje in tijdnood haha)

Volgende keer een langer verhaal, foto's ga ik nu nog even proberen erop te zetten!

Kus Carlijn

Elise en Ruud

Hoi Carlijntje!

Leuk om even een update te lezen, aan de lengte van het verhaal is wel af te lezen dat je niet al teveel tijd hebt, maar dat maakt niet uit!

Wel jammer van het weer, maarja, hopelijk maakt de rest van de trip alles weer goed!

De groep al een stuk beter leren kennen natuurlijk? Hopelijk allemaal gezellig lui!

Groetjes van ons,

Elise en Ruud

Marijke

Het Terracotta leger is bizar he! En geloof mij je kunt beter iets kouder weer hebben als je over die muur fietst, wij hadden 35 graden (als het niet meer was) nou dan is het gewoon werken en niet meer genieten haha! Nu ga ik even je foto's kijken!! Ben je wel eens op Skype te vinden?
xoxo

Marina

Jaa, nu kan ik ook op de hoogte blijven van al je verhalen. Het klinkt al goed! Geniet er van en hou ons maar goed op de hoogte :)
Liefs!

Marlieke

He Carlijntje, ondanks de regen wordt ik toch wel een beetje jaloers van je verhalen! Het lijkt me fantastisch om in zo'n andere cultuur rond te hobbelen!
Geniet ervan! xx

Lieke

Heey Carlijn!
Jammer dat het zo regent! Maar dat zal de bijzondere uitzichten niet belemmeren! Geniet volop!
Kijk nu al uit naar je langere verhaal:)

X Lieke

Christel

Lekker bezig Carlijntje!

Mooie foto's! Geniet ervan :)

XXX

Soof

Zo leuk om reisverhalen te lezen. Doet me vol nostalgie en jaloezie terugdenken aan mijn eigen avonturen (zit hier een beetje op de bank met je mee te zwijmelen....) Heerlijk om met de dag te leven en alles wat je ziet/hoort/ruikt/proeft maar als een spons in je op te nemen. En dan bedenken dat jij ongeveer 4x zo lang mag als ik vorig jaar!!! Heb je leuke mensen ontmoet?! Geniet ervan lief carlijntje, en een dikke kus uit Amsterdam...

harry hetty

hoi carlijn fijn weer iets te horen foto',s en een verhaal prachtig wel een hele ervaring het goede weer komt nog wel veel kusjes harry hetty

Els

Hoi Carlijn

Leuk om weer foto's en een verhaaltje tezien.Ik hoorde al van je ouders dat je een druk programma hebt op je rondreis,maar dan zie je ook zoveel mogelijk denk ik dan.
Geniet ervan en hopelijk snel wat mooier en warmer weer.
Els

Liek en Dee

Carleneke,

Super leuk om je verhalen te lezen en zo op de hoogte te blijven van al je avonturen. Ga zo ook nog even de foto's bekijken om nog een betere indruk te krijgen.. Precies een goede lengte om even tijdens je werk te lezen ! ;)

xx

ton & marian

Hoi Carlijnt,

Goed om te horen dat het regent en koud is. Dat is het hier ook en zo heb je toch ook weer een extra band met ons landje. Maar ......... volgens Piet Paulusma zit de lente er aan te komen. Het zou midden volgende week zelfs wel 12 tot 13 graden kunnen worden. Lekker he? Of wordt je nu jalours. Je had dus ook hier kunnen blijven, niet gedaan, dus niet zeuren over het weer. Verder alles prima hier. Anouk vertrekt vannacht voor de derde keer (hoezo decadent) naar Frankrijk op wintersport en de kinderen worden bij ons gedropt, maar daar genieten wij wel van hoor. Philip zit op Texel in het weekend, paracutespringen. Ook lekker met die regen in het weekend. Over Kirsten en GJ weet ik niets bijzonders te vertellen, gewoon z'n gangetje. Nou de groeten maar weer en tot de volgende mail. Houdoe.
Ton & Marian